Menu Sluiten

Drukte voor de feestdagen

Gezellige kerst-massagepraktij Aylin

Heb jij het gevoel nu ook al? Dat gevoel dat die heerlijk gezellige, maar o zo drukke feestdagenperiode er weer aankomt? Ja want Sint Maarten, Sinterklaas, de Kerstdagen en Oud & Nieuw staan alweer voor de deur. Je merkte het waarschijnlijk al wat eerder in de winkels. Al begin oktober waren diverse pakketten snoep in de supermarkten in de aanbieding in afwachting op Sint Maarten (en er waren ook al chocoletters voor Sinterklaas(?!)). Je zal maar een dag voor 11 november je snoep willen kopen…dan ligt er echt niks meer! En zelfs voordat Sinterklaas in het land is verschenen, staan winkels al vol met kerstdecoratie. Ja de gezellige dagen zijn zo goed als aangebroken…

Voorpret of voorstress?

Ik was gisteren (op een zondag) met de familie in tuincentrum de Boet in Opmeer om alvast voor te genieten van de sfeervolle warmte en gezelligheid van de feestdagen. Goddank waren we er vroeg..tegen de tjd dat we weer op het parkeerplaats stonden om weg te gaan, was het hutje mutje vol in het tuincentrum. Allerlei gezellige en lichtgevende artikelen vlogen over de toonbank…uiteraard hebben wij ook al het één en ander voor kerst ingeslagen..

Denkend aan kerst vliegen gelijk tig gedachtes door mijn hoofd. Er moet nog zoveel ingekocht worden en wie nodigen we allemaal uit, waar gaan we naartoe? Waar zijn we met eerste kerstdag..tweede kerstdag..en Oud & Nieuw? Het moet vooral heel gezellig zijn, sfeervol, met lekker veel eten en wijn die rijkelijk vloeit. En de boom, ja die moet schitteren met 1001 lichtjes..die allemaal apart van elkaar te besturen zijn (volgens mijn man).

Maar ik ben nog veel eerder bezig met Sinterklaas. Wat moeten we NU weer kopen, de kinderen hebben al zoveel? En al die extra troep in huis..ik word al knetter bij de gedachte…En hoe gaan we het dit keer doen? Klopt Sinterklaas zogenaamd op de deur en staat er dan een zak vol met cadeautjes op de stoep? Of horen we gestommel op de trap en is Piet net door het zolderraam naar buiten vertrokken, een spoor van cadeautjes achterlatend her en der? Ja er is zoveel om over na te denken en te plannen tijdens de pre feestdagenperiode…en het normale leven gaat ook gewoon door.

In mijn tekst hierboven kun je het tussen de lijntjes door al lezen…deze periode kan voor heel veel mensen (including me) enorm veel stress opleveren!

Hier 5 tips die je kunt opvolgen om stressloos de november- en decembermaanden door te komen.

1. Zorg voor vrije tijd

Plan minstens 1 dag in de week waarop je totaal niet aan de feestdagen denkt of werkt. Zet deze dagen al vast in je agenda. En ga die dagen wat leuks doen voor jezelf.

2. Focus je op het belangrijkste: gezellig samen zijn

Het is cliché als ik het zeg, maar wees niet zo perfectionistisch. Alles moet altijd al geregeld en gepland worden. Met de feestdagen is vooral gezellig samen zijn belangrijk, nietwaar? Als je als een gestresste kip zonder kop de cadeautjes, de hapjes, het huis, de aankleding tot in de puntjes verzorgd wilt krijgen, dan kost het je veel energie om niet als een chagrijn rond te lopen op de dagen zelf. Laat het een beetje op zijn beloop. Weet je zeker dat je helemaal flipt als het huis niet bijtijds aan de kant is, stel dan voor om de feestdagen een keer bij een ander familielid of vriend te vieren.

3. Perfect but simpel

Een andere optie is, perfect maar simpel. Als je de feestdagen graag met veel familie en vrienden bij jou thuis moet/wil vieren…houd alles dan zo simpel mogelijk voor jezelf. Ingewikkelde hapjes zorgen ervoor dat je alleen maar in de keuken staat en weinig van de gezelligheid meemaakt. Kies voor snel te bereiden gerechten of die je vantevoren kunt maken of hee koop ze! Een andere optie, laat iedereen wat aan hapjes en/of drankjes meenemen (wat een heerlijke varieteit aan heerlijkheid krijg je dan!). Dan heb jij tijd om je op andere zaken te focussen, zoals het huis in feestsfeer brengen.

4. Kies eens voor jezelf!

En wat is er mis om de feestdagen een keer alleen met je eigen partner of gezin te vieren? Lekker in de pyama of huispak thuis met de kerstlichtjes aan, samen kerstfilms kijken en familiespelletjes spelen? Of samen een winterse wandeling maken of lekker uit eten gaan? Niets moet, alles mag? Zou dat niet eens heerlijk zijn? Al is het maar 1 feestdag zo? Hmm..iets om over na te denken?

5. Tot slot

Wil je tot slot niets van bovenstaande punten weten, ik hoor je al denken: “Nee kan echt niet”, “werkt niet bij mij”, “ik zal er ooit een keertje over nadenken maar niet nu”, “ik moet doen zoals ik het altijd doe”…Boek DAN in deze periode in elk geval eens per 2 à 3 weken 1 uur een (ontspannings)massage. Even je hoofd leeg, even een moment voor jezelf, even niet dat geregel met die feestdagen, even me-time. En als je je uurtje massage bij Massagepraktijk Aylin boekt, spaar je automatisch mee voor een massage van 1 uur van ons cadeau (ons Vaste Cliëntenvoordeel): en zo hoef je je in elk geval niet druk te maken over je eigen cadeautje voor onder de kerstboom…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *