Menu Sluiten

Een goed begin…

rennend je doel bereiken-Massagepraktijk Aylin

Allereerst de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2017! Ja gelukkig, ik ben nog op tijd voor deze wens aan jou. Hoewel je iemand natuurlijk het hele jaar door het allerbeste mag wensen, is het gebruikelijk om dit sowieso in de eerste week van het nieuwe jaar te doen. Ik hoop dat het jaar voor iedereen goed is begonnen. Er zullen evaluaties zijn geweest van het afgelopen jaar en er zijn waarschijnlijk ook lijstjes gemaakt met goede voornemens voor dit nieuwe jaar.

Voor het slagen van de goede voornemens is enthousiasme en motivatie een noodzakelijk goed. Je bent enthousiast en gemotiveerd als je lekker in je vel zit. Dan lijkt alles vanzelf te gaan en dan wil je niets liever dan die grote beren op de weg omarmen, knuffelen en koesteren! Vaker lekker in je vel zitten, is misschien ook wel een goed voornemen van jou voor dit jaar. Je zelf lekker in je vel voelen zitten, is afhankelijk van veel factoren. Het hangt bijvoorbeeld af van je kijk op jezelf, op de wereld, op hoe jij in de wereld staat en wat je jezelf gunt, etcetera etcetera. Iedereen worstelt er zo nu en dan mee, ik ook uiteraard. Heel menselijk. Wat voor jou werkt en wat niet zul je zelf uit moeten vogelen. Er zijn diverse cursussen en coachingsessies de je daarbij kunnen helpen. Ook op internet kun je veel tips vinden en soms zit het hem enkel in een mooie spreuk die je ergens oppikt. Het goed in je vel voelen zitten voelt voor iedereen anders. Ik ga je niet precies vertellen wat je daarvoor moet doen, maar ik kan je natuurlijk wél ondersteuning bieden bij het proces door middel van massage.

Hoe kan massage je ondersteunen bij het behalen van jouw goede doelen?

Bewustwording

Een massage helpt bij de bewustwording van je lichaam. Een citaat van een cliënt van mij: “Ik wist helemaal niet dat ik last had van mijn armen maar nu na de massage voelen mijn armen een stuk lichter en ontspannen.” Door beter bewust te worden van je lichaam, krijg je meer inzicht in wat je lichaam eigenlijk nodig heeft. Als je aanvoelt wat je lichaam nodig heeft, dan is de kans dat je bijvoorbeeld je afslankprogramma of het voornemen om vaker te sporten beter vol houdt.

Ontspanning

Massage geeft uiteraard ontspanning. Een klein uurtje massage brengt ruimte in het hoofd. En een ontspannen lichaam en brein zorgen ervoor dat gevoelens van woede, frustratie en teleurstelling minder kans krijgen te gedijen, waardoor je steeds frisse moed houdt om je doel te bereiken.

Beloning

Massage als beloning. Stel jezelf realistische doelen naar het behalen van je goede voornemen en geef jezelf elke keer bij het bereiken van een doel een beloning. En massage is een goede beloning, omdat je je na een massage nog beter voelt. Dus dat is dubbel profijt!

Goed voornemen

Tot slot “regelmatig een massage ondergaan” als goede voornemen voor dit nieuwe jaar. Neem jezelf voor om regelmatig een massage te nemen als preventief onderhoud aan je lichaam. Massage heeft altijd een directe uitwerking. Massage helpt spanning te voorkomen en af te bouwen. Het bevordert het natuurlijke helingsproces van je lichaam en je krijgt meer energie. Het brengt je in balans: je gaat je op fysiek, emotioneel en geestelijk gebied lekker voelen. En wie lekker in zijn vel zit, is beter opgewassen tegen alle beren op de weg…En zo hebben we het positieve cirkeltje weer rond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *