Menu Sluiten

Fluitend de herfst door

De zomervakantie ligt al een tijdje achter ons en ook al hebben we nog best een mooie nazomer …afgelopen woensdag is op 21 september de herfst officieel begonnen. De herfst is mijn allerfavoriete seizoen en ik hoop dan ook dat het gauw echt herfstachtig gaat worden.

De herfst is het seizoen van de mooi geel, bruin, rood en oranje gekleurde bladeren; paddenstoelen, beukennootjes en kastanjes; de geur van vochtige humus in het bos. De herfst heeft voor mij iets magisch. Het wordt donkerder, kouder en stil, de natuur trekt zich langzaam terug in zijn schulpje en dat is eigenlijk wat wij mensen ook doen. Na een zomerseizoen heerlijk veel buiten te zijn geweest in onze korte kleding om ons lichaam te warmen aan de zon, trekken we ons nu ook langzaam terug in onze warme huizen. Door het sneller donker worden en de regenachtige koude dagen die we ongetwijfeld gaan krijgen, zitten we het liefst binnen met een dekentje en een heerlijk kop thee op de bank met de kaarsen gezellig aan. Er is veel gezelligheid, maar de herfst heeft ook zijn keerzijde.

Herfstdipje
Na maanden van veel licht en zon, kan de herfst met zijn donkere en regenachtige dagen bij sommige mensen zorgen voor een somber gevoel. Je voelt je minder fit, snel vermoeid en je hebt vaak meer eetlust. Om een herfstdip te voorkomen is het belangrijk om ondanks het koude weer veel buiten te zijn om voldoende licht tot je te nemen. Als je dan toch buiten bent, maak een heerlijke wandeling of ga op de fiets naar je bestemming in plaats van met de auto. De buitenlucht, het licht en het bewegen hebben een positieve invloed op je gemoedstoestand. En probeer ook ’s nachts voldoende te slapen, maar overdag ondanks de vermoeidheid wakker te blijven, zodat je je normale leefritme aanhoudt.

Droge huid
Ook de conditie van onze huid wordt op de proef gesteld door de koude buitenlucht en de verwarming binnen. De huid raakt sneller uitgedroogd en na maanden zon en daarmee ook vitamine D opgenomen te hebben, gaat onze huid in de herfst weer schuil onder lagen kleding. Om een droge huid aan te pakken kun je je huid (lichaam én gezicht) insmeren met bijvoorbeeld amandelolie, avocado olie of arganolie. Het is aan te raden om een natuurlijke olie te gebruiken omdat deze de functie van je huid ondersteunen (huid blijft ademen) in tegenstelling tot oliën met synthetische toevoegingen. Voldoende water drinken en gezonde voeding zorgen er verder voor dat je huid zich kan ontdoen van afvalstoffen en essentiële voedingstoffen kan opnemen.

Massage in de herfst
Naast bovengenoemde tips is een heerlijke massage natuurlijk ook een krachtig middel tegen een herfstdip of een droge huid. Massage zorgt voor ontspanning, werkt verkwikkend, geeft je een boost zodat je er weer tegenaan kunt, zorgt voor afvoer van afvalstoffen, geeft je huid warmte door het wrijven, strijken en kneden en zorgt simpelweg voor een algeheel gelukkig gevoel door het vrijkomen van gelukshormonen. Om je helemaal over de streep te halen hebben we bij Massagepraktijk Aylin in de herfst altijd leuke aanbiedingen. Nieuwsgierig? Check acties voor de meest actuele kortingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *