Menu Sluiten

Massagetherapie is…een ondergeschoven kindje?

massagetherapie

 

Van de week was ik uit eten met een goede vriendin van mij. Op een gegeven moment kwam het gesprek op mijn bedrijf. Hoe het er nu mee stond? Dus ik vertel vol enthousiasme dat ik het masseren superleuk vind om te doen maar dat het cliënten werven nog niet zo makkelijk gaat. Mijn vriendin: “Ik vind het zo knap van jou hè dat je de switch heb gemaakt, ik zou het nooit zo hebben kunnen doen! Je hebt een drs titel for God sake en nu heb je ervoor gekozen om masseur te worden, is dat niet onwijs zonde??! En is het niet gek, andere VREEMDE mensen aanraken?”

Gek genoeg vindt mijn vriendin dat een fysiotherapeut of een manueel therapeut wel een serieus vak uitoefent. Zo’n iemand heeft status, voert echte medische handelingen uit ter bevordering van de bewegingsvrijheid van het lichaam. Maar een massagetherapeut, wat voor toegevoegde waarde heeft  die dan? Mja ik kon het mijn vriendin wel uitleggen, natuurlijk heb ik een poging tot gedaan maar ik merkte niet veel succes. Het komt denk ik ook wel doordat massage voor sommige mensen nog steeds een vreemde bijsmaak heeft. Een bijsmaak waarmee ik in elk geval niet geassocieerd wens te worden. Zo ontmoette ik laatst iemand, die ik vertelde van mijn nieuwe studie en mijn nieuw ingeslagen pad. En toen kreeg ik gelijk een verhaal waar ik niet op stond te wachten: “oh ja massssaage…ik was een tijdje geleden samen met een collega ook in een massagesalon, daar kon ik kiezen voor een ‘special treatment’ en….” “Oh oke, houd maar op!” dacht ikzelf. Ik wist al welke kant dit verhaal op ging. No no no, don’t even go there! Ik moet er soms weleens om lachen, maar soms ook wel een beetje om huilen. “Wat ik doe is een hele serieuze zaak ja! “ wil ik roepen.

Want….ik zal even kort uitleggen wat massagetherapie inhoudt en wat een massagetherapeut doet. Bij massagetherapie gaan we ervanuit dat het lichaam onlosmakelijk verbonden is met de geest. Als je spanningen, stress, angst etcetera ervaart, kan dat weerslag hebben op je lichaam. Je kunt zo (vage) pijnklachten krijgen. Met massagetherapie wordt beoogd om de gehele mens, dus zowel lichaam als geest, te behandelen. Een massagetherapeut zal helpen bewustwording te creëren bij de cliënt, de cliënt te leren luisteren naar zijn/haar lichaam bij de behandeling. De behandeling is erop toegespitst het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te spreken met als doel dit weer in balans te brengen én te houden. Het gaat erom de oorzaak weg te nemen en niet alleen het symptoom te bestrijden. Massagetherapie is een volwaardige therapievorm en biedt goede ondersteuning naast reguliere medische behandelingen.

“Our bodies communicate to us clearly and specifically, if we are willing to listen to them” – Shakti Gawain.

For the record, ik ben momenteel in opleiding tot, dus nog geen volleerd massagetherapeut. Ik ben WEL gecertificeerd masseur en vanwege mijn opleiding houd ik WEL een uitgebreide intake met mijn cliënten om in kaart te krijgen welke (lichamelijke en mentale) klachten er zijn. Aan de hand daarvan bepaal ik in overleg met de cliënt waar ik ga masseren. Ik heb een fantastisch beroep en ik zie het als mijn missie om de heilzame werking van massagetherapie zo goed mogelijk over te brengen, dus bij deze!

 

3 Comments

 1. Antoni

  Hoi Perihan,

  Heb je wel eens aan Groupon gedacht om je klanten te werven. Wij hebben met de praktijk een actie gedaan met een beknopte scan en hebben een kleine 200 vouchers verkocht. Vervolgens komen veel klanten erna terug voor een volledige scan.

  Groet Antoni

 2. Cengiz

  Massage is helaas onlosmakelijk verbonden met de thaise massagesalon om de hoek. Vechten tegen de vele vooroordelen is vermoeiend maar jij weet het heel mooi te verwoorden! Je mag heel trots zijn op de nieuw ingeslagen pad en ik ben er echt heilig van overtuigd dat het een groot succes word en vele mensen jouw praktijk snel zullen vinden! Je bent een kanjer Peri! Succes!

  • Perihan Snel

   Superbedankt Cengiz voor je leuke reactie. Nu noem je zoiets, Thaise massage…heel veel mensen weten niet dat traditionele Thaise massage over de kleren heen gegeven wordt, haha! Ja er vallen nog heel wat vooroordelen weg te nemen in deze branche …:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *