Menu Sluiten

“Wat een superzachte handdoeken!”

praktijkruimte Massagepraktijk Aylin

“Wat een superzachte handdoeken!” zei een cliënt laatst over de handdoeken die ik in mijn praktijk gebruik. Ja dat klopt! Ik heb heerlijk zachte handdoeken en dat zelfs na zoveel wasbeurten. De handdoeken zijn gemaakt van microvezel. Microvezel?! Dat materiaal dat ze gebruiken voor schoonmaakdoekjes? Ja dat klopt!

Het handdoekendilemma
Helemaal in het begin toen ik had besloten dat ik masseur wilde gaan worden, brak ik mijn hoofd over hoe ik dat nu zou doen met mijn handdoeken. Uit milieu oogpunt wilde ik namelijk geen wasdroger aanschaffen en mijn handdoeken voor privé gebruik zijn altijd gort droog. Wasverzachter gebruik ik ook liever niet. Gortdroge handdoeken gebruiken om over mijn cliënten heen te leggen is toch niet fijn, dacht ik. Maar een energieslurpende wasdroger aanschaffen was is mijn ogen geen optie.

Microvezelhanddoeken?!
Hoe dan? Met een beetje internet afstruinen kwam ik op een website die onder andere massagehanddoeken verkocht die bij keer op keer wassen zacht zouden blijven, zonder dat je ze in de wasdroger hoefde te stoppen. Je moest er zelfs helemaal geen wasverzachter bij doen. Een kleine dosering wasmiddel was genoeg om eventuele olievlekken etcetera eruit te halen. Nou, dat klonk te mooi om waar te zijn! Toen dacht ik zelf ook nog: microvezel handdoeken, dat is toch gek?

Milieubewust én heel aangenaam!
Totdat een studiegenootje van mij opeens die handdoeken had en tijdens het oefenen de handdoeken liet voelen. “Wat een superzachte handdoeken!” zei ik. “En een mooie kleur..heb jij die soms gekocht bij…?” Ja dat was zo! En ze was er ontzettend tevreden over. Ik heb ze toen ook maar meteen aangeschaft en ik ben er tot op de dag van vandaag hartstikke blij mee. Deze handddoeken zijn ontzettend duurzaam, ze blijven mooi, ik heb geen wasdroger hoeven aan te schaffen, ik gooi er geen wasverzachter bij, een heel klein beetje wasmiddel en mijn handdoeken zijn schoon en geuren heerlijk fris. En een ander voordeel: ze zijn vanwege het materiaal binnen no time droog! Het enige nadeel is (als je over een nadeel mag spreken) dat de handdoeken niet dik en zwaar aanvoelen zoals bij normale handdoeken die op je lichaam rusten. Maar ja tijdens de massage zijn de handdoeken meer van het lichaam verwijderd dan dat ze erop liggen, dus dan is het eigenlijk ook niet zo erg. Ik heb er in elk geval nog nooit een klacht over gehoord.

Ik vind het ontzettend belangrijk om als mens én ondernemer zo veel mogelijk de duurzame en milieuvriendelijke opties te onderzoeken. En het voelt fijn dat ik nu én tevreden cliënten heb én ook nog duurzaam bezig ben.

6 Comments

 1. Angelique

  Hai, sinds kort heb ik ook massage handdoeken van Neweco. Heel erg fijn maar wat me opvalt is dat er nu een bepaalde geur in blijft hangen. Ik gebruik natuurlijke olie met etherische olie. Heb je misschien ook tips voor het wassen? Ik was met een wasstrip engebruik verder geen wasverzachter. De handdoeken worden aan de lucht gedroogd. Alvast bedankt.

  Groetjes Angelique

  • Perihan Snel-Dönerler

   Hoi Angelique,

   Excuses voor mijn late reactie. Ik gebruik ook natuurlijke olie icm etherische olie. Wat ik doe om de olie wat beter uit de handdoeken te krijgen is een goede hoeveelheid (ongeveer 2 handenvol) kristal soda toevoegen aan de was. Dus gewoon in de wastrommel. Dat helpt bij mij wel. En ik doe er tegenwoordig toch ook een beetje verzachter bij (van Ecover). Ik hoop dat dat jou ook een beetje helpt. Ik hoor graag of je met deze tips verschil merkt ;).

   Hartelijke groet,
   Perihan

 2. Patricia

  Hoihoi,

  Mag ik jou vragen of deze handdoeken niet statisch worden? Ik twijfel tussen de microvezel massage handdoeken of gewoon katoen. Ben mijn praktijk aan het opstarten en wil graag bij Neweco mijn handdoeken bestellen.

  Alvast vriendelijk bedankt.
  Groetjes Patricia

  • Perihan Snel-Dönerler

   Dag Patricia,

   Om maar meteen je vraag te beantwoorden: Ja deze handdoeken worden wel statisch. En de ene keer meer dan de andere keer. Op zich hebben de cliënten er geen last van, het is niet erg storend. En ben zelf nog steeds heel erg blij met deze handdoeken. Zoals ik bijna 3 jaar geleden in het bericht heb geschreven, de handdoeken blijven erg mooi en zacht. Nog steeds heb ik handdoeken van meer dan 4 jaar terug die nog steeds zacht en zeer aangenaam aanvoelen. En ik heb nog steeds geen wasdroger en ik doe er ook geen wasverzachter bij (wordt zelfs afgeraden). Ik hoop dat ik je zo een duidelijk antwoord heb gegeven. Veel succes met het opstarten van je praktijk!

   Groetjes, Perihan Snel
   Massagepraktijk Aylin

 3. Marijke

  Wat een goed bericht. Zelf start ik binnenkort met mijn opleiding tot shiatsu massagetherapeut en ik zit met hetzelfde dilemma. Mag ik vragen waar je de handdoeken hebt gekocht?

  • Perihan Snel-Dönerler

   Hoi Marijke,

   Dank je voor je reactie! Jazeker mag je het weten. Ik heb deze handdoeken van Neweco.nl. En nog steeds tevreden! Tegenwoordig koop ik ook het speciaal hiervoor bedoelde wasmiddel bij hen. Een jerrycan van 5 liter waar je ruim een jaar meedoet omdat je ook niet zoveel hoeft toe te voegen. Verder nog een tip: doe een handvol soda bij de handdoeken in de wasmachinetrommel. Dan wordt het evt. op de handdoeken gekomen olie nog beter verwijderd en daardoor blijven ze extra zacht. Ik hoop je zo voldoende geïnformeerd te hebben. Succes en veel plezier met de opleiding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *